Magyar Andrológia

2015 | 3. szám

Keresés

Keresés a tartalomban

Facebook oldalunkElindult Társaságunk Facebook oldala.

Kövessen minket ott is!

Szakmai IrányelvekFeltöltés alatt!

 

Támogatók


 

Elnöki köszöntő


A Magyar Andrológiai Társaság nevében szeretettel köszöntöm Önt honlapunkon.

A magyar andrológia története 1947-re nyúlik vissza, amikor is Molnár Jenő tanár úr első andrológiai közleményét publikálta egy nemzetközi szaklapba. Az andrológiai tevékenység Európában harmadikként indult meg, Molnár Jenőt azóta is az európai andrológiai egyik megteremtőjeként tisztelik. Ő volt a Magyar Urológus Társaságon belül, 1974. március 2-án megalakult Andrológiai Szekció első elnöke.


1976-tól az elnöki székben követte őt Papp György professzor. A szekció 2006-ban önállósodott, Magyar Andrológiai Tudományos Társaságként, továbbra is Papp György vezetése alatt. Papp professzor 2015 novemberében köszönt le az elnöki pozícióból, ekkor vette át az irányítást a jelenlegi vezetőség. 2016-ban, közgyűlési határozatot követően a társaság névváltoztatási kérelmet nyújtott be (Magyar Andrológiai Társaság) a Fővárosi Törvényszék felé, amelyet az illetékes hivatal a mai napig még nem jegyzett be.

A társaság tevékenységét 1996 óta a Dr. Molnár Jenő Alapítvány támogatja.

A társaság 1996-ban alapította a Magyar Andrológia szakfolyóiratot, amely azóta, ma már a 20. évfolyamában, évente 3 alkalommal jelenik meg.

2004-ben került bevezetésre az andrológiai szakvizsga, ami ráépített szakképzésként - Európában is ritkaságként – lehetővé teszi, hogy a betegekkel andrológus szakorvosok foglalkozzanak.

Társaságunk évente tart szakmai konferenciát, amelynek helyszínét igyekszik mindig úgy megválasztani, hogy az ország minden részében megjelenjen.

2016-ban a MAT 10. kongresszusát rendezzük, ebben ez évben Tapolcán, 2016. december 1. és 3. között. 

Az egyre nehezebb gazdasági körülmények dacára az ott megválasztott új vezetőség eltökélt abban, hogy a 40 év kongresszusi hagyományait tiszteletben tartva, de mégis új köntösben, kissé eltérő szerkezeti felépítéssel rendezze meg idei évi konferenciát.

Feladatunknak tekintjük az andrológia legújabb tudományos eredményeinek széles körű ismertetését, az új ismeretanyagok naprakész bemutatását. Célunk a nemzetközi andrológiában hagyományos megjelenésünk további erősítése, a hazai szakemberek egyre nagyobb számban történő bevonása az európai andrológiai körforgásba. Fókuszálunk az interdiszciplinaritásra, a szakmánkban tevékenykedők és az andrológiai érdeklődésű szakemberek közötti információcserére, a szakmai és emberi kapcsolatok mélyítésére. Társaságunk feladatának tekinti az orvosok, biológusok, kutatók és asszisztensek képzését és továbbképzését is. Az alapítvánnyal karöltve küzdünk a szakfolyóirat további megjelenéséért, és annak hazai és nemzetközi, értékes kutatásokat összefoglaló közleményeiért.

Céljaink eléréséért a vezetőség minden tagja kész áldozatokat hozni, és nagyon számítunk minden tagtársunk és szimpatizánsaink támogatására, aktív részvételére ebben a munkában.

Önt is szeretettel köszöntjük csapatunkban!

a MAT vezetőségének nevében:
 
Dr. Kopa Zsolt
elnök