Korszerű spermavizsgálat - alap és haladó képzés

Tisztelt Érdeklődők!

A férfimeddőség kivizsgálásának alapját jelentő klasszikus spermavizsgálat 2010 óta kizárólag a WHO V. kiadású kézikönyvének kritériumai szerint végezhető és értékelhető.

Magyar Andrológiai Társaság (MAT, www.magyandrol.hu) vezetősége immár 3 alkalommal rendezett olyan nagy sikerű gyakorlati képzést, ahol az eddig több mint 100 résztvevőt segítettük a módszer elsajátításában, begyakorlásában. Képzéseinknek is köszönhetően egyre inkább elterjedt a WHO korszerű kritériumok használata, egyre inkább egy nyelvet beszélünk az országban ezen a téren.

Ahol azonban a vizsgálatot nem az érvényes előírások szerint, hanem a korábban betanult és egymásra hagyott, viszont mára már elavult, nem elfogadható módszerekkel végzik, sajnos nem vonható le következtetés, nem adható andrológiai vélemény.

Magyar Andrológiai Társaság vezetősége egyik elsődleges feladatának tekinti az ondóvizsgálat hazai protokolljának további egységesítését, a megfelelő gyakorlati alkalmazás még szélesebb körű bevezetését, ezért ismételten gyakorlati tanfolyamot hirdetünk, amely lehetőséget biztosít a WHO V. kézikönyv alapján végzett spermaanalízisek alapjainak megismerésére, a módszer elsajátítására, begyakorlására és a megszerzett rutin ellenőrzésére.

Meghirdetjük a negyedik ANDROKURZUS rendezvényünket. Tekintettel arra, hogy ma már nagy számban végeznek vizsgálatokat olyan kollégák, akik akár több alkalommal is részt vettek a kurzuson, idén első alkalommal a képzést két panelre bontjuk. A hagyományos, és kiemelkedő sikerű „Alapképzés”-t követően, ugyanazon a helyszínen, az alapképzés folytatásaként „Haladó szintű képzés”-t is indítunk, ami a már megszerzett tudás, rutin és tapasztalat ellenőrzését, az esetleges hibák forrásának megismerését teszi lehetővé a résztvevők számára. Ezen a kurzuson mutatjuk be és indítjuk el az első hazai andrológiai külső minőségbiztosítási programot is.

Regisztráció a www.asszisztencia.hu/androkurzus/2020/ oldalon keresztül lehetséges.

Mivel a tanfolyam javarészt gyakorlati oktatást jelent, a résztvevők száma korlátozott, az első 40 jelentkezést tudjuk elfogadni (a beérkezés sorrendjében).


Szeretettel várjuk a jelentkezőket!

Dr. Kopa Zsolt
a MAT elnöke

Az oldalon felnőtteknek szóló tartalmak jelenhetnek meg.

Az oldal használata csak 18 éven felülieknek, vagy szülői felügyelettel ajánlott.

Az oldal megtekintéséhez ki kell jelentenie, hogy elmúlt 18 éves.

További információ az Adatkezelési tájékoztató-ban.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!